Hírzóna

Magyarország segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében

Magyarország segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében

5 órája
Fotó: AFP
Magyarország segít az észak-macedóniai erdőtüzek megfékezésében

Magyarország csütörtökön három olyan terepjáró tűzoltóautót bocsát Észak-Macedónia rendelkezésére, amelyek képesek arra, hogy a tűzfészkeket közvetlen közelről oltsák el - írta Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon egyeztetett észak-macedón kollégájával. Emellett a Magyar Légierő két helikoptere is hamarosan részt vesz az erdőtűz elleni harcban.
 

Fotó: AFP. 

 

A nyári hőséghullámok során sajnos már hozzászokhattunk a hatalmas erdőtüzekről szóló hírekhez, sőt, manapság már az sem ritka, hogy ezek az erdőtüzek Európában, ráadásul a tágabb szomszédságunkban törnek ki - olvasható a tárcavezető szerdai bejegyzésében.
   

Most sajnos észak-macedón barátaink szembesülnek rendkívüli, erdőtüzek okozta kihívásokkal. Márpedig, ha barátaink bajban vannak, mi segítünk. Az imént telefonon egyeztettem Timčo Mucunski kollégával, Észak-Macedónia külügyminiszterével arról, hogy Magyarország a holnapi nap folyamán három olyan terepjáró tűzoltóautót bocsát Észak-Macedónia rendelkezésére, amelyek képesek arra, hogy a tűzfészkeket közvetlen közelről oltsák el

 - fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: reméljük, ez a segítség hozzájárul ahhoz, hogy az erdőtüzeket Észak-Macedóniában minél gyorsabban meg tudják fékezni. Szijjártó Péter köszönetet mondott a Belügyminisztériumnak és Pintér Sándor miniszternek a gyors reagálásért.

A miniszter frissítette bejegyzését azzal, hogy a Magyar Honvédségnek és Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter gyors reagálásának köszönhetően tovább növeljük a segítségnyújtást és a Magyar Légierő két helikoptere is hamarosan részt vesz az erdőtűz elleni harcban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.