Hírzóna

Kedvező hitelminősítést kapott az OPUS

Kedvező hitelminősítést kapott az OPUS

Megerősítette a társaság besorolását a Scope Ratings.

3 órája
Fotó: Világgazdaság/Vémi Zoltán
Kedvező hitelminősítést kapott az OPUS

Megerősítette az OPUS GLOBAL Nyrt. kedvező hitelminősítését a Scope Ratings – közölte az OPUS szerdán az MTI-vel.

Fotó: Világgazdaság/Vémi Zoltán. 

 

Az éves felülvizsgálat alapján kiadott jelentés szerint a társaság bőven megfelel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vállalati kötvények minősítési szintjére vonatkozó elvárásainak. A szerdán kiadott Scope-elemzés szerint az OPUS megtartotta a kibocsátott kötvényekre az MNB által elvárt befektetési szintnél négy fokozattal magasabb BBB mínusz besorolását, a vállalatra vonatkozóan pedig a BB Stabil kibocsátói minősítést.

A közlemény szerint a Scope a következő öt évre meghirdetett stratégia ismeretében hozta meg döntését, amely alapján a társaság az első három évben a konszolidált adózott eredményének minimum 15 százalékát kifizeti osztalékként, és saját részvényeket is vásárol tízmilliárd forint értékben. Az elemzés külön kiemeli, hogy az OPUS négy stratégiai ágazatban, az iparban, energetikában, élelmiszerben és turizmusban rendelkezik befektetéssel. 

Ezek iparági súlyai az elmúlt években egyre kiegyenlítettebb és alacsonyabb kockázatú portóliót jelentenek. A Scope szerint az is kedvező, hogy a legtöbb vállalatnál pozitív trendek figyelhetők meg, kiemelve, hogy a működési teljesítményt mutató EBITDA pozitív irányban változott – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.