Hírzóna

Ikrek születtek a mentőautóban, Szeged közelében

Ikrek születtek a mentőautóban, Szeged közelében

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 7., vasárnap
Ikrek születtek a mentőautóban, Szeged közelében

"Önmagában a mentőben szülés sem túl gyakori, bár ilyen esetekről évente többször beszámolunk. De az, hogy ikrek szülessenek mentőben, kifejezetten ritkának mondható" - írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

 

Egy 38 hetes kismama kérte a mentők segítségét a napokban Szeged közelében. Mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőorvosi kocsit és koraszülött mentőt is a helyszínre riasztott.

Röviddel a mentőegységek megérkezését követően a fájások sűrűsödtek, így bajtársaink felkészültek a szülés levezetésére. Az életmentők segítségével a kismama mindössze néhány perc alatt világra hozta az első gyermeket, akit testvére néhány perccel később követett.

A két kislány rögtön felsírt, majd vizsgálatokat és a helyszíni ellátást követően a büszke édesanyával együtt stabil állapotban szállíthatták kórházba a csecsemőket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.