Hírzóna

Hogyan védjük az értékeinket a nyaraláson? (Videó)

Hogyan védjük az értékeinket a nyaraláson? (Videó)

Javában tombol a nyár, a gyerekek élvezik a vakációt, vízpartra járunk és több időt töltünk otthonunkon kívül. Ez az időszak azonban sajátos veszélyeket tartogat.

Márton Andrea
2 órája
Fotó: Pinterest
Hogyan védjük az értékeinket a nyaraláson? (Videó)

A nyári szünet, a nyaralások időszakának is megvannak a maga veszélyei, ilyenkor nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk biztonságunkra és értékeinkre.

Fotó: Pinterest. 

 

Bőrönd fóliázása a reptéren

A bőrönd fóliázását, mint tudjuk, minden légitársaság oldalán azért ajánlják, mert megóvja csomagunkat az ütődésektől, szakadástól, kopástól. Ezzel egyet is értünk, de talán a legnagyobb védelmet a reptereken történő lopások esetében nyújtja, hiszen nagyon jól megnehezítjük a tolvajok dolgát, ha fóliába tekerjük a bőröndünket. Ezt a fóliázást otthon is megtehetjük, de ugyanakkor minden reptéren van erre alkalmas felszerelés.

Fotó: Pinterest. 

 

Legtöbben amikor utazunk, hogy megvédjük csomagjainkat a repülés előtt a cipzáron lévő lakattal zárjuk le csomagjainkat. Ezért olyan lakatot választunk, amely a cipzárak találkozásánál zárható. De több esetben azért alkalmazunk bőrönd lakatot, hogy a zár megakadályozza, hogy a csempészek visszaéljenek poggyászainkkal. Ennek ellenére a bőröndön lévő extra biztonság gyorsan vissza is üthet.

 

Hol érdemes tartani az értékeinket a strandon?

Gyakran előfordul, hogy több százezer forintnyi értékeket (kamerát, útlevelet, pénzt, ékszert, iratokat – személyi igazolványt, forgalmi engedélyt, jogosítványt, bankkártyát, lakáskulcsot, kocsi kulcsot) hagynak az üdülők a vízparton, miközben boldogan csobbannak a hűsítő hullámok közé. 

"Biztonsági intézkedés" gyanánt törölközővel gondosan letakarják a drága cuccokat.

Beachegg

Biztonságos strand széf, mobil széf, beépített GPS nyomkövetővel, riasztóval, a nyugodt strandolás érdekében.

 

A kevesebb néha több

A turistaparadicsomok köztudattan nemcsak turistáktól, de a zsebtolvajoktól is hemzsegnek. Célszerű egy kisebb összegű aprót tartani a zsebünkben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.