Hírzóna

Hihetetlen felvétel érkezett az űrből (Videó)

Hihetetlen felvétel érkezett az űrből (Videó)

A galaxispárt nem hivatalosan Pingvinként és Tojásként emlegetik.

2024. július 13., szombat
Fotó: MTI/AP/NASA és Űrteleszkóp-tudományi Intézet
Hihetetlen felvétel érkezett az űrből (Videó)

Készített egy képet a Webb űrteleszkóp közeli és középinfravörös tartományban, amelyen két egymásra ható, nem hivatalosan Pingvinként és Tojásként emlegetett galaxis látható.

Világûr, 2024. július 12.
A NASA és az Ûrteleszkóp-tudományi Intézet közreadta, a Webb ûrteleszkóp által a közeli és középinfravörös tartományban készített képen két egymásra ható, nem hivatalosan Pinvinként és Tojásként emlegetett galaxis. A Földtõl 326 millió fényév távolságra, a Hidra (Északi Vízikígyó) csillagképben elhelyezkedõ, együttesen Arp 142 nevû két galaxis több tízmillió éve kapcsolódik egymáshoz.
MTI/AP/NASA és Ûrteleszkóp-tudományi Intézet
Fotó: MTI/AP/NASA és Űrteleszkóp-tudományi Intézet

A NASA és az Űrteleszkóp-tudományi Intézet közreadott videón látható együttesen Arp 142 nevű két galaxis több tízmillió éve kapcsolódik egymáshoz, és a Földtől 326 millió fényév távolságra, a Hidra (Északi Vízikígyó) csillagképben helyezkedik el.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.