Hírzóna

Folytatódik az olajszállítás Magyarországra és Szlovákiába

Folytatódik az olajszállítás Magyarországra és Szlovákiába

2 órája
Fotó: Komka Péter / MTI
Folytatódik az olajszállítás Magyarországra és Szlovákiába

Oroszország jelenleg is szállít olajat Magyarországra és Szlovákiába - jelentette ki újságíróknak Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes kedden Moszkvában.
 

Fotó: Komka Péter / MTI. 

 

Novak a Barátság kőolajvezeték Ukrajnán keresztül vezető déli ágán át történő olajszállítások Kijev általi leállításával kapcsolatban nyilatkozott.
    

Jelenleg folynak szállítások. Azon dolgozunk, hogy ezek folytatódjanak. És hogy azok a partnereink, akik a Barátság útján kapták az olajat, továbbra is megkapják

 - mondta a helyettes kormányfő.

Hangsúlyozta, hogy Oroszország érdekelt az energiahordozók szállításában.

- Különösen azért, mert Magyarország, Szlovákia, Csehország sosem utasította vissza ezeket a mennyiségeket. Szállítani fogunk - tette hozzá.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy az energiahordozók Ukrajnán keresztül történő tranzitja már régóta manipuláció eszközévé vált Kijev számára, amelynek ezirányú lépéseit a Nyugat bátorította.
    

Ez a tendencia egyre erősödött. Ez sajnos a kijevi rezsim Washington által ösztönzött politikája volt, amely mára már igazi, nemzetközi méretű terrorizmussá nőtte ki magát

 - fogalmazott Zaharova.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.