Hírzóna

Folytatja a vízosztást a MÁV a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon

Folytatja a vízosztást a MÁV a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon

2024. július 13., szombat
Folytatja a vízosztást a MÁV a nagyobb vasút- és autóbusz-állomásokon

A harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítására tekintettel július 18-ig a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között palackozott vizet oszt a budapesti főpályaudvarokon a peronoknál, és a nagyobb vidéki vasútállomásokon az utascentrumnál és az ügyfélszolgálatokon – jelentette be a MÁV Csoport. A Volánbusz a munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet.

 

Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron a peronoknál, vidéken a  miskolci, debreceni, nyíregyházi, szegedi, szolnoki, győri, pécsi állomáson az ügyfélszolgálaton, a tapolcai, zalaegerszegi, veszprémi, celldömölki, békéscsabai, kecskeméti, nagykanizsai, siófoki, fonyódi állomáson pedig a pénztárban kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók – írta közleményében a MÁV Csoport.

AZ ÁSVÁNYVIZET A VASÚTTÁRSASÁG NAPONTA 10 ÉS 17 ÓRA KÖZÖTT OSZTJA A KÉSZLET EREJÉIG ÉS MINDADDIG, AMÍG A HŐSÉGRIASZTÁS EZT SZÜKSÉGESSÉ TESZI.

A Volánbusz a jövő héten munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon oszt ásványvizet: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

 

Ahogy azt korábban írtuk, az extrém hőség drámai hatással van a MÁV Zrt. vasúti szolgáltatásaira, figyelmeztetett a vállalat pénteki közleményében. „Az időjárási viszonyok miatt a vasúttársaság járművei, különösen a légjavító-berendezésekkel felszerelt régi szerelvények, nagyobb eséllyel hibásodnak meg, ami jelentős kellemetlenséget okozhat az utazóknak. A MÁV minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a vasúti közlekedés zavartalanságát és az utazás komfortját, de sajnos a klímaberendezések hatékonysága nem mindenhol kielégítő” – nyilatkozta a vasúttársaság.

A MÁV kommünikéje szerint az egészségügyi szempontból érzékeny utasoknak érdemes elkerülniük az utazást a kritikus hőségi periódus alatt, és ha tehetik, válasszák a Volánbusz klímás járműveit. Mint írják, a vállalat karbantartó szakemberei folyamatosan dolgoznak azon, hogy minimalizálják a hibák és meghibásodások okozta kockázatokat, és az utasok számára biztonságos körülményeket teremtsenek.

A közlemény arra is felhívta az utasok figyelmét, hogy mindig elegendő ivóvízzel induljanak útnak, és kerüljék a napközbeni utazásokat, amikor a hőség a legintenzívebb. A MÁV üzemirányítói rendszeresen reagálnak a szélsőséges időjárási körülményekre, és szükség esetén a biztonságos közlekedés érdekében sebességkorlátozásokat vezetnek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.