Hírzóna

Folyamatos a tartalékosok toborzása, Csobánkán már folyik a kiképzés

Folyamatos a tartalékosok toborzása, Csobánkán már folyik a kiképzés

Területvédelmi tartalékosként anyagi megbecsültséget is biztosít a Magyar Honvédség.

2 órája
Fotó: Bruzák Noémi
Folyamatos a tartalékosok toborzása, Csobánkán már folyik a kiképzés

Megkezdődött a tartalékos katonák kiképzése Csobánkán július közepén – mondta a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred parancsnoka Csobánkán szerdán.

Huszár Ferenc ezredes közölte: a toborzókampány eredményeként több mint 1600-an jelentkeztek tartalékosnak. A tartalékosrendszer kialakítása azért bír óriási jelentőséggel, mert így az ország védelme több pilléren nyugszik – mondta.

Csobánka, 2024. július 31.
A "Szeretem, Megvédem!" kampányban bevonult területvédelmi tartalékos katonák tereptan és általános harcászati foglalkozása a csobánkai kiképzõ és gyakorlótéren 2024. július 31-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

„Szeretem. Megvédem!” felhívással indult területvédelmi tartalékos toborzókampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájáruljanak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. 

A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken.

Területvédelmi tartalékosként anyagi megbecsültséget is biztosít a Magyar Honvédség. A honvédelmi miniszter a toborzás kezdetén bejelentette, új ajánlati csomagot nyújtanak a jelentkezőknek: a jelentkezők évi bruttó hatszázezer, azaz havi ötvenezer forintot kapnak az alapkiképzés után, a szerződéskötési díj bruttó 150 ezer forint, és bruttó ötszázezer forint ajánlási bónusz jár. 

Ezt akkor kapja meg a tartalékos, ha az általa toborzott új tag elvégzi az alapkiképzést. A felsőoktatásban tanulók havonta bruttó 160 ezer forint, a szakképzésben tanulók bruttó 110 ezer forint ösztöndíjra jogosultak, amennyiben tanulmányaik alatt szolgálatot vállalnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.