Hírzóna

Csütörtöktől újra drágul az üzemanyag

Csütörtöktől újra drágul az üzemanyag

Van rá esély, hogy a járműtulajdonosok ez alkalommal nem érzik meg az emelkedést.

2024. július 3., szerda
Csütörtöktől újra drágul az üzemanyag

Folytatódik az üzemanyag drágulása Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközlése alapján.

 

A Világgazdaság arról számol be, hogy az üzemanyagár-figyelő blog szerint az üzemanyagok nagykereskedelmi árában csütörtöktől is változás lép életbe.

Július 4-től a benzin beszerzési ára bruttó két forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó négy forinttal fizetnek majd többet a kutak a nagykereskedőjüknek.

Csakhogy látszik arra esély, hogy ebből a járműtulajdonosok nem érzékelnek majd semmit. Persze ez nagyban függ attól, hogy hol tankolnak. Merthogy a piaci szereplők a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják jelenleg a kutakon látható árakat – írják. 

Az aktuális átlagár a 95-ös benzin esetében 616 forint, míg a gázolajnál 627 forint. Lapunk tapasztalata szerint azonban a jellemző árak 610 és 620 forint körül alakulnak. A Holtankoljak.hu szerint ráadásul az üzemanyagárak akár napon belül többször is módosulhatnak, ami értelemszerűen az átlagárat is folyamatosan mozgatja. 

Mindenesetre amennyiben csütörtökön mégis megjelenik a kiskereskedelem szintjén a most bejelentett áremelés, akkor 

  • a benzin átlagára 618 forintra ugrik,
  • a gázolajé pedig 631 forintra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.