Hírzóna

Bezuhant vármegyénk építőipara

Bezuhant vármegyénk építőipara

Mindeközben Bács-Kiskunban a többszörösére nőtt

Kovács György
3 órája
Bezuhant vármegyénk építőipara

Csongrád-Csanád vármegye építőipara nem remekelt év első negyedévében, minden téren visszaesés tapasztalható. 

 

2023 első három hónapjában 157 lakóingatlan épült, 2024-ben viszont már csak közel a fele, 83. A visszaesés elsősorban az értékesítés céljából építetteket sújtotta, amely az egy évvel ezelőttihez mérten több mint 60 százalékkal esett vissza, de a saját használatra épültek száma is 33,8 százalékkal csökkent.

Bács-Kiskun vármegyében az előző évi negyedévéhezhez képest 341,9 százalékra nőtt az új ingatlanok száma, ami esetükben 212 lakóépület. A saját használatra épültek aránya több mint kétszeresére nőtt, egész pontosan 208,3 százalékos a növekedés. Az értékesítés céljából épültek száma pedig egészen elképesztően, 503,8 százalékkal növekedett. 

Békés vármegyében mindössze 10 lakóépület épült, amely egyel kevesebb, mint tavaly. Esetükben saját használatra egyel többet építettek idén, míg értékesítés céljából kettővel kevesebbet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.