Hírzóna

Az olimpia rendszerében is okozott fennakadást a világméretű informatikai hiba

Az olimpia rendszerében is okozott fennakadást a világméretű informatikai hiba

1 órája
Az olimpia rendszerében is okozott fennakadást a világméretű informatikai hiba

A párizsi olimpia rendszerében is okozott fennakadást a pénteki, világméretű informatikai hiba, de a szervezőbizottság közlése szerint a néhány óráig tapasztalható zavarok "korlátozottak" voltak, és a délután vége felé megszűntek.

 

A globális leállás az egyenruhák és az akkreditációk kiosztásában okozott gondot, mintegy hét órával a hibák jelentkezése után azonban visszaállt a normális működés.

A zavar elkerülhetetlenül lassította a sportolók és a küldöttségek fogadását

- ismerte el Tony Estanguet, a szervezőbizottság elnöke az olimpiai faluba történő beköltözésre utalva.

A délután vége felé azonban helyreállt az akkreditációs központok működése. A kiesés miatt 21 helyett 23 óráig tartottak nyitva ezek az irodák.    

A szervezőbizottság közlése szerint a jegyértékesítő rendszer működését nem akasztotta meg a leállás és ugyancsak fennakadás nélkül folytatódtak az utolsó munkálatok a versenyhelyszíneken. Az olimpiai láng pénteken a Párizstól északra található Val-d'Oise megyében haladt szintén problémamentesen.

Nem az olimpiai informatikai rendszert érintette, de a játékokra érkezők fogadását nehezítette, hogy a légiforgalomban bekövetkezett fennakadások miatt a küldöttségek utazása sok esetben eleve módosult, és voltak zavarok a két nagy repülőtéren, a Roissyn és az Orlyn is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.