Hírzóna

A röszkei határforgalom megháromszorozódott az iszlám új év hatására

A röszkei határforgalom megháromszorozódott az iszlám új év hatására

Németországi muszlimok sokasága haladt át

Kovács György
2024. július 12., péntek
A röszkei határforgalom megháromszorozódott az iszlám új év hatására

Mint arról beszámoltunk, a hétvégén tartott iszlám új év alkalmából német forgalmi rendszámú autók sokasága lepte el többek között a röszkei határátkelőhelyet, amely még a környező utakat is megbénította. Az ORFK válaszolt lapunknak, mennyivel növekedett meg a határforgalom.

 

 

Az iszlám új évet szombat este ünnepelték, amelyet - a látottak alapján - a németországi, bevándorló hátterű emberek sokasága inkább előző hazájukban kívántak megünnepelni. Hatodikán, kettő óra magasságában a határinfó adatai szerint 4 óra volt a várható várakozási idő a kiléptetésre, de közösségi oldalakon való beszámolók alapján, akadt olyan személy is, akinek hét órát kellett rostokolnia a tűző napon.

A SzegedMa megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság közölte: 

Röszke Autópálya Határátkelőhely 2024. július 5-i kilépő utasforgalma 19.160 fő volt, 2024. július 6-án, szombati napon pedig 25.332 fő. 

Hozzátették, az említett napokon a kilépő utasforgalom az átlagos forgalom közel háromszorosára emelkedett az elmúlt hónapokban mért adatokhoz képest.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.