Hírzóna

A Patrióták Európáért frakció segíthet az illegális migráció megakadályozásában

A Patrióták Európáért frakció segíthet az illegális migráció megakadályozásában

Változott az illegális migráció megítélése az európai országokban

2024. július 10., szerda
A Patrióták Európáért frakció segíthet az illegális migráció megakadályozásában

A Patrióták Európáért európai parlamenti (EP-) frakciójának megalakulásával olyan politikai erő jött létre, amely megakadályozhatja az illegális migrációt érintő negatív intézkedések megszületését - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 

Bakondi György hozzátette, hogy az új frakció fellép a mezőgazdasági termelőket sújtó intézkedések és a versenyképességet negatív irányba befolyásoló európai intézkedések ellen is.

Emlékeztetett arra: a nemzeti konzervatív, patrióta erők előretörése a júniusi EP-választáson azt mutatta, hogy változott az illegális migráció megítélése az európai országokban. Ennek oka szerinte a többi között az, hogy egyre több az illegális migrációhoz köthető köztörvényes bűncselekmény, terrorcselekmény, rendőrök és nők elleni erőszak.

Bakondi György azt mondta, egyre inkább látható az illegális migráció mögött meghúzódó terv, a politikai és ideológiai célok. Példaként említette, hogy Németországban az illegálisan érkezett migránsok már három év alatt megszerezhetik a német állampolgárságot és ezzel szavazati jogot kapnak.

Nehezen képzelhető el, hogy egy muszlim többség nemzeti, keresztény, konzervatív pártokat támogatna

- jegyezte meg.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint nincsenek meg azok a feltételek, amelyek hozzájárulnának a nemzetközileg szervezett embercsempész hálózatok felszámolásához. Úgy látja, hogy sem az EU tagállamai, sem a Frontex vagy más rendőri szervek nem rendelkeznek olyan információs bázissal és olyan politikai irányítói akarattal, amelyek eredményeképpen ezeket a bandákat föl lehetne számolni.

A magyar határon zajló folyamatokról szólva közölte, hogy ott is tapasztalható határsértő mozgás, de annak intenzitása csökkent a tavalyi évhez viszonyítva. Látható, hogy a migráció átterelődött Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szlovénia, Olaszország irányába - emelte ki, hozzátéve, hogy ez a szerb és a magyar rendőrség együttműködésének, valamint a műszaki akadályrendszernek és a jogi határzárnak az eredménye.

Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a helyzet gyorsan változhat valamilyen külső tényező hatására.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: Magyarország az uniós elnökség ideje alatt arra törekszik, hogy bemutassa az illegális migráció valós veszélyeit. Különböző rendezvényeken ismertetik azokat az intézkedéseket, amelyeket a magyar állam évek óta sikeresen alkalmaz a biztonság megvédése érdekében - tette hozzá.

Ha a politikusok szembesülnek ennek pozitívumaival, akkor talán változik az álláspontjuk a migráció kezelését illetőleg - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.