Hírzóna

A budapesti újraszámlálást rengetegen fogják ellenőrizni

A budapesti újraszámlálást rengetegen fogják ellenőrizni

2024. július 8., hétfő
A budapesti újraszámlálást rengetegen fogják ellenőrizni

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Facebook-oldalán utalt arra, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) eldöntötte a főpolgármesteri szavazatok újraszámlálásának menetrendjét. Az újraszámlálást keddtől csütörtökig a kerületi polgármesteri hivatalokban végzik.

Az urnák felnyitásától az újraszámlálás befejeztéig az NVB-delegáltak, a sajtó képviselői, valamint a főpolgármester-jelöltek és az EBESZ megfigyelői is jelen lehetnek - hangsúlyozta, hozzátéve: ezáltal mind a Karácsony Gergely által, mind az általa megfogalmazott garanciális feltételek teljesülnek.

Vitézy Dávid szerint ezt bizonyítja, hogy mind az őt támogató LMP, mind a Karácsony Gergelyt támogató DK, MSZP és Momentum által delegált NVB-tagok megszavazták a lebonyolítás rendjéről szóló NVB-határozatot.

A döntés értelmében mindhárom főpolgármester-jelölt delegálhat a párhuzamosan zajló újraszámlálásokra az összes kerületbe megfigyelőt, akik a teljes folyamatot nyomon követhetik

- hangsúlyozta.

Vitézy Dávid bejelentette, hogy ezzel a lehetőséggel minden kerületben élni fog. Reményeit fejezte ki, hogy az újraszámlálás az NVB által elfogadott garanciák mentén, mindenki számára megnyugtató rendben történik.
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.