Hírzóna

223 ezerrel keresünk kevesebbet, mint a budapestiek

223 ezerrel keresünk kevesebbet, mint a budapestiek

Továbbra is hatalmas a bérkülönbség

Kovács György
3 órája
223 ezerrel keresünk kevesebbet, mint a budapestiek

A napokban adta ki a KSH a 2024-es májusi átlagkereseteket, ezzel egy időben azonban közzé tették az első negyedéves keresetek területi eloszlását is. 

 

 

A legjobban továbbra is Budapesten keresnek az emberek, az év első három hónapjában bruttó 756 ezer volt a fizetésük. Vármegyék tekintetében Győr-Moson-Sopron a dobogós, bruttó 674 ezerrel, második helyen Komáron-Esztergom 619 ezerrel, harmadik helyen pedig Fejér, 601 ezres átlagjövedelemmel.

Csongrád-Csanád vármegyében átlagon aluli, 533 ezer volt a bruttó jövedelem.

Azonban a növekedés átlagon felüli, 15 százalék volt, az egy évvel ezelőtti 463 ezres átlaghoz képest. Növekedés tekintetében tizedszázalékokkal felülmúltuk Bács-Kiskun vármegyét (14,3%) és Békést (14,4%) is. Ezzel megközelítettük nyugati szomszédunkat, ahol 534 ezer az átlagjövedelem. Békés vármegyét - ahol az ország legalacsonyabbja az átlag - messze lehagytuk, ott mindössze 468 ezret keresnek.

 

Van olyan szektor a vármegyében, ahol 1,1 millió feletti az átlag

Korábbi cikkünkben megnéztük, Csongrád-Csanád vármegyén belül mekkora a különbség az egyes szektorok jövedelmezése között. A legtöbben a feldolgozóiparban vállalnak munkát, akiknek az átlagjövedelme szinte pontosan megegyezik az vármegyei átlaggal: bruttó 530 571 forint, nettó 352 830. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.