Hírzóna

20. alkalommal kerül megrendezésre a Homokháti Sokadalom

20. alkalommal kerül megrendezésre a Homokháti Sokadalom

A térség egyik legnagyobb fesztiválja

Kovács György
2024. július 3., szerda
20. alkalommal kerül megrendezésre a Homokháti Sokadalom

A XX. Homokháti Sokadalom rendezvényeire július 5. és 7. között kínál kulturális, művészeti, gasztronómiai és szórakoztató programokat Mórahalmon.

Fotó: Homokháti Sokadalom Facebook oldala.

 

A Sokadalom a térség egyik legnagyobb fesztiváljaként a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár része, amely egyszerre sörfesztivál, lecsófesztivál, de grillezésből és kemencés sültekből sem lesz hiány, valamint Nógrádi Zoltán polgármester népszerű ágyas pálinkája is megkóstolható lesz.

Az ingyenesen látogatható fesztiválon fellép többek között Curtis és Kökény Attila, de az operettet kedvelők sem maradnak szórakoztató előadások nélkül. A legkisebbeket játszóudvar és meseszínház várja. A Sokadalom állandó kísérőrendezvénye a nemzetközi néptáncfesztivál, valamint a helyi Gazdakör aratómiséje. 

Korábban a városi ünnep a szüret volt szeptemberben, de amikor elkészült az Aranyszöm Rendezvényház, úgy gondoltuk, léptékváltás történt a kultúrában. Ennek megfelelően, a térségi szerepvállalás jegyében indítottuk útnak a programsorozatot, aminek a neve is jelzi, ez a Homokhátság rendezvénysorozata

- fogalmazott Duka Félix, a fesztivál alapító-szervezője, még a februári készülődés alatt. Hozzátette, azzal a szándékkal hozták létre a Homokháti Sokadalmat, hogy a város olyan közösségi programot tudjon ajánlani vendégeinek, ami nemcsak Mórahalomnak, hanem a térség településeinek is szól.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.