Hírzóna

Tovább drágul a benzin

Tovább drágul a benzin

Szombaton változik az ár, többet kell fizetni a tankolásért.

2024. június 28., péntek
Tovább drágul a benzin

Szombaton ismét változik a benzin ára, ezúttal három forinttal kell majd többet fizetnünk a kutakon érte – írta a Holtankoljak.hu.

 

A gázolaj ára változatlan marad a hétvégén. Így a következő átlagárakkal zárul a hónap:

a 95-ös benzin litere 613, a gázolajé 629 forintba kerül majd. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium ma reggel adott ki közleményt az üzemanyagárak kapcsán. A tárca jelezte: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy az üzemanyagáraknak a szomszédos országok átlagára alatt kell lennie! Magyarországon a mai napon 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 610 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 629 forintért lehet literenként vásárolni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 606 forintot, a gázolaj átlagára 611 forintot ért el. 

„Ezért a kormány ismét felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy a családok védelme érdekében térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlagára alatti szintre. Ellenkező esetben a kormány továbbra is kész beavatkozni az üzemanyagpiacon” – írták.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.