Hírzóna

Orbán Viktor: határ a csillagos ég! (videó)

Orbán Viktor: határ a csillagos ég! (videó)

2024. június 1., szombat
Orbán Viktor: határ a csillagos ég! (videó)

A miniszterelnök a magyar űrhajósokkal: Kapu Tiborral és Cserényi Gyulával találkozott.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

 

Egyetlen gyerekkori álmom van, hogy egyszer kívülről rá tudjak nézni a földgolyóra

 – mondta Orbán Viktor, amikor találkozott a magyar űrhajósokkal: Kapu Tiborral és Cserényi Gyulával. A miniszterelnök a beszélgetés alatt beszélt arról, milyen lehet az egészet látni - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Irigylem magukat! Ránézni kívülről az egészre. Az ember mindig az egészet akarja látni. Az emberiséget is lehet látni egyben, ha kívül vagyunk rajta. Ahhoz meg föl kell menni oda, ahova most maguk készülnek. Óriási kaland, büszkék vagyunk magukra 

– fogalmazott a kormányfő.

A találkozón a két magyar űrhajós arról beszélt, milyen volt a kiképzésük. 

Bezártak minket szó szerint hat-hét napra. Igazából öten voltunk cirka 50 négyzetméteren. A lényege az igazából az volt, hogy az űrállomás körülményeit szimuláljuk, ami azt jelenti, hogy percre pontosan volt beosztva, hogy mikor kelünk, mit csinálunk 

– mondta egyikük. Hozzátették, 247-en kezdték el a kiképzést. "A két legjobbal ülök itt a 247-ből" – fogalmazott Orbán Viktor. "Igen" - felelte Kapu Tibor és Cserényi Gyula.


 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.