Hírzóna

Közel egy nap késéssel szállt fel egy török járat Ferihegyről

Közel egy nap késéssel szállt fel egy török járat Ferihegyről

A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett.

2024. június 22., szombat
Közel egy nap késéssel szállt fel egy török járat Ferihegyről

Minden repülővel utazó rémálma valósult meg a Ferihegyi repülőtéren pénteken. A délelőtt 11.35-ös Sun Express Antalyába tartó járata az utasok elmondása szerint technikai okok miatt nem indult el időben – írja az Utazómajom.

 

Az indulás lehetséges időpontját folyamatosan eltolták, először 12 órára, majd műszaki hibára hivatkozva közölték, hogy 13 órakor újabb tájékoztatást adnak. Ekkor átírták 16 órára az indulás dátumát. 

A 140 fős tömeg ekkorra már nem bírta a feszültséget étlen-szomjan. Ekkor kaptak chipset, vizet és egy croissant. 17 óra körül közölték, hogy még mindig nem tudnak semmi biztosat mondani. Végül este fél 8-kor kaptak egy vouchert és kiengedték az utasokat a food court-be étkezni.

A Magyar Nemzet szemléje szerint a lap egyik olvasójának beszámolója alapján a vouchert egyetlen helyen lehetett felhasználni. Az említett egyetlen hely 21 órakor bezárt, így közel 150 embert képtelenség volt ellátni élelemmel és itallal.

A tömegben terhes nők, idősek, gyerekek, babák, cukorbeteg utasok is voltak, sőt olyanok is, akiknek a gyógyszerei a poggyászban voltak. Ezután azt az információt kapták, hogy elindult a gép Antalyából, hajnal 2-kor tudnak indulni, ez azonban nem volt igaz, később át is írták a kijelzőn, egészen reggel 8 órára, így a törökországi nyaralásra váró utasoknak a reptéren kellett éjszakázniuk.

Később, a dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett, majd a reptér személyzete a patthelyzetet oly módon oldotta fel, hogy este 23.25-kor poggyász nélkül kiengedték az utasokat a tranzitzónából, akiknek előreláthatólag 4.30-ra kellett visszatérniük a terminálba.

A történet végül happy enddel végződött, ugyanis csaknem egynapnyi várakozást követően, a gép június 21. 11.35 helyett június 22. reggel 6 órakor minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal, és mostanra meg is érkezett Antalyába. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.