Hírzóna

Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon (Videó)

Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon (Videó)

Több helyen óriási károkat okozott a leszakadó égbolt.

2024. június 23., vasárnap
Házakat tett lakhatatlanná az éjszakai vihar Kelet-Magyarországon (Videó)

Több ház is lakhatatlanná vált az éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

 

Mukics Dániel tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint reggelig országszerte 240 tűzoltói beavatkozásra volt szükség, jellemzően Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben. – A katasztrófavédelem munkatársainak legtöbbször kidőlt fák, letört ágak miatt kellett vonulniuk, de több lakóépület is megrongálódott – tette hozzá, jelezve: Csongrádban és Szabolcsban okozta a legsúlyosabb károkat a vihar.

Sok helyen pincék, alagsorok kerültek víz alá, a nyíregyházai kórház pincéjéből is jelentős mennyiségű esővizet kellett kiszivattyúzniuk a tűzoltóknak.

A szóvivő elmondta: volt, ahol a jég, máshol a szél okozott kárt, illetve több épületbe, így Mórahalmon egy tanyába és Sajókápolnán egy családi házba is villám csapott, míg Békéssámsonban egy villám sújtotta fáról terjedt át a tűz egy ingatlanra. – Buj településen két utcában jégeső rongált meg lakóépületeket, amelyek közül két ház lakhatatlanná vált, azokból hat embert kellett kiköltöztetni. Ibrányban egy családi ház tetőszerkezete ugyancsak olyan súlyosan megsérült, hogy az ott lakó két embernek el kell elhagynia otthonát – közölte.

Egy közösségimédia-felhasználó a Kecskeméten, 22-én uralkodó állapotokról tett közzé videót a ViharVonal Viharvadász Csapat nevű oldalon. A felvételeken jól látszik a lezúdult csapadék mennyisége.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.