Hírzóna

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe holnaptól

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe holnaptól

2024. június 18., kedd
Harmadfokú hőségriasztás lép életbe holnaptól

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerdától szombat éjfélig az országos tisztifőorvos – írja az MTI. Az illetékes szervek arra figyelmeztetnek, hogy a hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek.

 

Amikre érdemes különösen figyelni:

  • Igyunk több folyadékot, elsősorban vizet.
  • A déli órákban ne tartózkodjunk a tűző napon.
  • Használjunk napvédő krémeket.
  • Lehetőleg viseljünk sapkát vagy kalapot.
  • Amikor csak lehet, tartózkodjunk árnyékban, légkondicionált helyiségben.
  • A legmelegebb órákban kerüljük a megterhelő fizikai munkát.
  • Az autóval közlekedők legyenek óvatosabbak, a hőség a sofőrökre is hatással van.

 

Továbbá gyermekeket, háziállatot még néhány percre se hagyjon senki a parkoló autóban, mivel még a félárnyékban álló jármű utastere is életveszélyesen felmelegedhet. A szervek kérik, hogy a szabadtéri tüzek megelőzése érdekében erdőben csak a kijelölt tűzrakóhelyen gyújtsanak tüzet, ott is csak akkor, ha az adott vármegyében nincs tűzgyújtási tilalom, valamint, grillezéskor vagy bográcsozáskor a tüzet egyetlen percre se hagyják felügyelet nélkül. Hozzátették, ilyen melegben ott sem javasolt elégetni a kerti zöldhulladékot, ahol egyébként azt az önkormányzat engedélyezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.