Hírzóna

Erős képpel üzen a rendőrség, és nagyon igazuk van

Erős képpel üzen a rendőrség, és nagyon igazuk van

Ez az objektivitás felsőfoka.

2024. június 28., péntek
Erős képpel üzen a rendőrség, és nagyon igazuk van

„Biztonsági öv is better than hullazsák” – ez a felirat olvasható azon a kartontáblán, amelyet egy rendőr tart fel a rendőrség X-en közzétett bejegyzésében, és amelyet a Vezess szúrt ki.

A felirat teljesen magyarra fordítva egyébként azt jelenti, a biztonsági öv jobb, mint a hullazsák, és a kijelentésen bár nincs mit vitatni, valamiért előszeretettel hanyagolják a magyar autósok az eszköz használatát, hiszen még mindig sok olyan baleset van, ahol az övhasználat hiánya okozza a tragédiát. 

 

A portál emlékeztet arra is, egy 2022-es felmérés szerint a helyszíneket három útkategóriába sorolták (belterület, külterület, autópálya), majd felmérték, hány ember mulasztja el a biztonsági öv használatát. Az eredmény szerint lakott területen belül a vezetők 88,5 százaléka, az első ülésen utazók 87,3 százaléka, a hátsó utasok 57,1 százaléka használta helyesen a biztonsági övét.

A gyermekek 60,9 százaléka utazott gyermekbiztonsági rendszerben megfelelően rögzítve, további 25 százalékuk ilyen rendszerben ült, de nem volt becsatolva vagy kizárólag felnőtt biztonsági övvel volt rögzítve, a gyermekek 14 százaléka biztonsági öv vagy gyermekvédelmi eszköz használata nélkül utazott.

A portál egyes, nem hivatalos felmérésekre hivatkozva azt írja, azok, akik nem kötik be magukat és kirepülnek az autóból, tízből kilencen meghalnak, míg a hátsó ülésen övet nem használó utasok nemcsak magukra, az elöl ülőkre is veszélyesek, ugyanis az előre repülő testük súlyos vagy éppen halálos sérüléseket okozhat az elöl ülőknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.