Hírzóna

Ásotthalomnál tíz migránst fogtak el

Ásotthalomnál tíz migránst fogtak el

2024. június 30., vasárnap
Ásotthalomnál tíz migránst fogtak el

A szolgálatot teljesítő rendőrök szombaton összesen 20 határsértőt tartóztattak fel és 25 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A rendőrség közleménye szerint Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom közigazgatási területén. Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben összesen 10 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó külterületén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 4 esetben 25 főt, megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök június 29-én 12 órakor Csenger közigazgatási területén, egy államhatár közeli gyümölcsös területén ellenőriztek egy kameruni nőt, aki egy nigériai-magyar állampolgárságú férfi segítségével lépte át gyalogosan az államhatárt.

A kameruni állampolgár sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően átadták őt a román határrendészeti szerv részére, míg a segítőjével szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.