Hírzóna

Állatkínzó körülmények között szállított disznókat egy román férfi (Videó!)

Állatkínzó körülmények között szállított disznókat egy román férfi (Videó!)

Ráadásul sertéspestis miatt karantén alá vont területről szállította el őket

2024. június 25., kedd
Állatkínzó körülmények között szállított disznókat egy román férfi (Videó!)

Sertéspestis miatt karantén alá vont területről szállított harminc állatot egy furgonba zsúfolva egy román férfi, a pénzügyőrök az M44-es autóút egyik pihenőjében állították meg a járművet Békés vármegyében.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint a pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állították félre a román furgont. A járőröknek feltűnt, hogy a dobozos raktér falába házilag kisebb nyílásokat vágták ki, a hátsó ajtót pedig drótokkal rögzítették. A raktérben sertéseket találtak. Az épphogy mozdulni tudó állatok egymás hegyén-hátán próbáltak helyhez és levegőhöz jutni, néhányuk ekkor már elpusztult.

A román férfi úgy nyilatkozott, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta, de azokhoz semmilyen okmányt nem tudott felmutatni, illetve állatszállítási engedéllyel sem rendelkezett.

A helyszínre érkező hatósági állatorvos megállapította, hogy a járműben harminc sertést zsúfoltak össze. Az állatok levegőhiánytól szenvedtek. Mint kiderült, azon a településen, ahol a férfi megvásárolta a malacokat, sertéspestis miatt karantént rendeltek el. Az állatorvos ezért utasítást adott az állatok leölésére, hogy így akadályozzák meg a fertőzés továbbterjedését.

A NAV állatkínzás miatt feljelentést tett

- áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.