Hírzóna

A Szegedi járáson belül két helyen lett új polgármester

A Szegedi járáson belül két helyen lett új polgármester

2024. június 10., hétfő
Fotó: Koszticsák Szilárd
A Szegedi járáson belül két helyen lett új polgármester

Szeged járásban két településnek lesz új polgármestere - írta meg a Délmagyar. Újszentivánon a korábbi polgármester győzte le a mostanit a járás legszorosabb küzdelmében, Kübekházán pedig lemondott a képviselőtestület, így teljesen újat választottak. A legnagyobb arányú győzelmet Domaszék jelenlegi polgármestere aratta.

A járásban a legtöbben Újszentivánon járultak az urnákhoz: a részvételi arány itt több mint 70 százalékos volt. A településen Bodó Imre jelenlegi polgármesternek három kihívója volt, köztük a korábbi polgármester is. Putnik Lázár le is győzte a szavazatok 39,22 százalékának bezsebelésével, így ismét ő vezetheti a települést. Kübekházán teljesen új képviselőtestületet és polgármestert választottak – utóbbi posztra két jelölt volt. A választásra jogosultak 58,99 százaléka ment el szavazni és a többség, 55,29 százalék – Pungor Editnek szavazott bizalmat.

A teljes cikk ITT olvasható.

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.