Hírzóna

A kormány több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési fejlesztésekre

A kormány több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési fejlesztésekre

2024. június 1., szombat
A kormány több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési fejlesztésekre

A kormány a Magyar falu programban több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési infrastruktúrafejlesztésére - közölte Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára.

 

Panyi Miklós kifejtette: jelentős forrás jutott útépítésekre és -felújításokra, járdák, vízelvezető árkok kialakítására, oktatási és egészségügyi intézmények korszerűsítésére, valamint játszóterek fejlesztésére. Hozzátette, hogy csak a tarcali fejlesztésekre több mint négymilliárd forintot költöttek, de a térség is jelentős forrásokhoz jutott, amelyekkel a helyi turizmust is segítették.

Az államtitkár tájékoztatása szerint 2017 óta országos szinten 365 milliárd forintot biztosított a kormány több mint 17 ezer turisztikai fejlesztésre.

Panyi Miklós úgy fogalmazott, a magyar kormány mindent megtesz a vidék támogatásáért és az ott élő emberek életminőségének javításáért. Kiemelte, hogy ezeket a sikereket nem lehet kockára tenni, ezeket meg kell védeni.

Ezért is kell elkerülnünk azt, hogy Európa és Magyarország belesodródjon abba a véres konfliktusba, ami itt zajlik, ettől a településtől néhány száz kilométerre, túl az országhatáron

 - közölte. Hangsúlyozta, hogy csak békés időszakban van lehetőség az építkezésre, fejlődésre. Úgy fogalmazott, négy nap múlva fontos megerősítést kaphatnak a békepárti politikában, ami fontos az intenzív európai vitákban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.