Hírzóna

A kormány egységként tekint a családokra

A kormány egységként tekint a családokra

2024. június 1., szombat
A kormány egységként tekint a családokra

A magyar családpolitika egységként tekint a családokra, amelynek tagjai egyformán fontosak. A 2010 óta létező komplex támogatási forma a családtagok teljes életútját lefedi - hangoztatta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

 

Hornung Ágnes a Gyermeknevelésről közérthetően című családi és szakmai pikniken kiemelte, a komplex családtámogatás célja a testi, lelki és szellemi egészség megőrzés. Szavai szerint a fiatal generáció életére a digitalizáció van legnagyobb hatással, közkedvelt eszközük az okostelefon, amely az előnyei mellett veszélyforrást is jelent a fiatalokra nézve.

A mostanihoz hasonló rendezvények célja, hogy felhívja a szülők figyelmét arra, legyenek nyitottak gyermekeik problémáira.

Hornung Ágnes rámutatott arra is, hogy nagyon hasznos lehet, ha a különböző generációk képesek tanulni egymástól és készek a párbeszédre. A pedagógusoknak olyan módszerre van szükségük, amely által utat találnak a fiatalokhoz - fogalmazott az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.