Hírzóna

Továbbra is súlyos Robert Fico állapota

Továbbra is súlyos Robert Fico állapota

2024. május 17., péntek
Továbbra is súlyos Robert Fico állapota

Peter Pellegrini megválasztott szlovák államfő szerint a miniszterelnök csak hajszál híján menekült meg a haláltól - írja az Origo.

Fotó: Jan Kroslák

 

Peter Pellegrini megválasztott államfő szerint a szlovák politikusok egy olyan nyilatkozat készítésén dolgoznak, amely nem politikai, hanem emberi jellegű, és amelyet a politikai spektrum minden szereplőjének el kell fogadnia. A dokumentumot a pártok képviselői előreláthatólag a jövő héten írhatják alá az elnöki palotában.

 

Fico nem szorult újabb műtétre

A besztercebányai kórház igazgatója, Miriam Lapuníková közölte, a miniszterelnöknek csütörtökön nem volt további műtétje, és egyelőre az áthelyezése sem aktuális. Hétfőn szakértői konzíliumot tartanak, amelyen dönthetnek az esetleges áthelyezésről, de hozzátette, ez a kormányfő döntésén is múlik. Az igazgatónő szerint érthető, hogy közel szeretne lenni az otthonához és a szeretteihez.

 

Állapota továbbra is súlyos

Peter Pellegrini a TA3 csütörtök esti műsorában azt mondta, a besztercebányai kórház orvosai kiváló munkát végeztek, így már csak Robert Fico szervezetén múlik, hogy megbirkózik-e a sérülésekkel. A megválasztott köztársasági elnök elárulta, az orvosok megengedték neki, hogy néhány perc erejéig találkozzon a kormányfővel.

A megválasztott szlovák államfő szerint a miniszterelnök csak hajszál híján menekült meg a haláltól. Robert Fico egészségi állapota továbbra is súlyos.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.