Hírzóna

Több mint két tonna romlott húst találtak egy Szegedről igyekvő kisteherautóban

Több mint két tonna romlott húst találtak egy Szegedről igyekvő kisteherautóban

2024. május 15., szerda
Több mint két tonna romlott húst találtak egy Szegedről igyekvő kisteherautóban

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Képernyőkép a NAV videójából

 

Szegedről Budapestre tartott egy magyar kisteherautó, amely szemmel láthatóan túlsúllyal közlekedett. A pénzügyőr járőrök az M5-ös autópályáról kísérték le ellenőrizni. A kontroll során kiderült, hogy a jármű súlya a megengedett 3,5 tonna helyett több mint 5 tonna.

A pénzügyőrök átvizsgálták a furgon rakterét, ahol 2587 kilogramm csontos csirkemell volt betárolva. Kiderült az is, hogy a hűtőberendezés nem volt bekapcsolva és a jármű hőmérője 21,5 Celsius-fokot mutatott. A járőrök azonnal értesítették a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik elrendelték a húsok zár alá vételét és megsemmisítését.

A sofőr azt mondta, tudta, hogy túlsúlyos járművel indult el, a hűtőberendezést pedig ő maga kapcsolta ki a felrakodás után. A túlsúly miatt közigazgatási eljárást indítottak a szabálytalankodóval szemben, aki több mint félmillió forint bírságra is számíthat - áll a közleményben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.