Hírzóna

Szeptembertől indul az ingyen jogosítvány a középiskolásoknak

Szeptembertől indul az ingyen jogosítvány a középiskolásoknak

2024. május 20., hétfő
Szeptembertől indul az ingyen jogosítvány a középiskolásoknak

Megjelent a Magyar Közlönyben a középiskolások jogosítványszerzéséhez szükséges elméleti tananyag, valamint a járműkezelési és -üzemeltetési ismeretek ingyenes megszervezéséhez kapcsolódó jogszabálymódosítás. Szeptembertől indulnak a képzések.

 

Kihirdették a középiskolások részére ingyenes jogosítványszerzést elősegítő jogszabályokat a Magyar Közlönyben. Mint arról korábban beszámoltunk, szeptembertől várhatóan a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ- és az egészségügyi oktatás is, a kormány pedig pilotjelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését.

A törvénymódosításban foglaltak szerint így a középiskolás járművezetőknek a középiskola állítja ki a vizsga sikeres teljesítését igazoló tanúsítványt. A sikeres vizsga után a középiskolának át kell adnia a tanuló adatait a vizsgaközpont részére, hogy az ki tudja állítani az engedélyeket. 

A sikeres forgalmi vizsga eléréséhez szükséges gyakorlati órákat a Magyar Honvédség is nyújthatja a honvédség és a középiskola együttműködési megállapodása alapján. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.