Hírzóna

Orbán Balázs: minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van

Orbán Balázs: minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van

2024. május 17., péntek
Orbán Balázs: minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van

Minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van - jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Bács-Kiskun vármegyei Kunszentmiklóson tartott lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

 

Orbán Balázs felhívta a figyelmet arra, amennyiben Magyarország békéje és biztonsága megkérdőjeleződik, ha a háborús készülődés valódi háborús konfliktussá változik, akkor "minden tervünket visszatehetjük a polcra", és akkor nagyon komoly nehézségekkel kell az országnak is szembenézni.

Hozzátette, ezért a június 9-ei választásokon mind a települési vezetők, mind az európai parlamenti képviselők esetében a legfontosabb kérdés az, hogy milyen álláspontot foglalnak el a háború és a béke ügyében.

A politikai igazgató felidézte, hogy Szlovákia miniszterelnöke ellen szerdán merényletet követtek el azért, mert a támadó nem értett egyet a kormányfő békepárti politikájával. Szerinte ez azt mutatja, hogy Európában egyre terjed a "háborús pszichózis", és a háborúpárti erők miatt a békepárti képviselőknek az élete és egészsége is veszélyben van.

Orbán Balázs hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP két éve sziklaszilárdan elkötelezte magát a békepárti álláspont mellett, és arra szeretnének bátorítani mindenkit, hogy békepárti képviselőket juttasson településvezetői és európai parlamenti pozíciókba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.