Hírzóna

Nem bírt magával a részeg férfi, most vádat emeltek ellene

Nem bírt magával a részeg férfi, most vádat emeltek ellene

2024. május 27., hétfő
Nem bírt magával a részeg férfi, most vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy belvárosi fesztiválon ittas állapotban verekedett két esernyő miatt, egy mélygarázsból elkötött egy nagyértékű autót, kihajtott a zárt kapun, majd a rakparton a tengelye körül megpördülve egy parkoló autónak ütközve ért véget.


 

A vádirat szerint a férfi 2022. szeptember 17. napján éjjel 1 óra körül egy szegedi fesztiválon ittas állapotban elvett egy ott szórakozó társaságtól két esernyőt. A vádlott az egyik ernyőt később visszavitte, majd mikor megkérték, hogy adja már vissza a másikat is, az ernyő tulajdonosát minden előzmény nélkül fejbe rúgta úgy, hogy a sértett padostól földre esett. A helyszínről elmenekülve a vádlott beszaladt egy mélygarázsba, ahol beült egy nagy értékű autóba, ami nyitva volt és még az indítókulcs is benne volt. Az ittas férfi ezután a társasház zárt elektromos kapuján kihajtott, mintegy 800 ezer forintos kárt okozva a szerkezetben. A vádlott ezután Szeged belterületén autózgatott, majd a rakpartra hajtott, ahol a nagy sebessége miatt előbb a hídpillérnek ütközött, ezután a tengelye körül megpördülve a híd alatt átsodródott és egy szabályosan parkoló autót a partlófalra vezető lépcsősorra feltolva állt meg. A vádlott által vezetett autóban mintegy 7 millió forint kár keletkezett.


 

A vádlottnak és az általa fejbe rúgott sértettnek is 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A férfi az általa okozott valamennyi kárt megtérítette.


A járási ügyészség a vádlottat jármű önkényes elvételének, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és rongálás bűntettével valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja.


A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.