Hírzóna

Nagy nap a mai: indulnak az érettségi vizsgák

Nagy nap a mai: indulnak az érettségi vizsgák

Az előzetes várakozások szerint a magyar nyelv és irodalomnál a lexikális, míg a matematikánál a gyakorlati tudás kerül előtérbe

2024. május 6., hétfő
Nagy nap a mai: indulnak az érettségi vizsgák

Május hatodikán megkezdődnek a kötelező tárgyak érettségi vizsgái. Ezek az érettségik mások lesznek mint korábban, hiszen idén már azok a végzősök adhatnak számot a tudásukról, akik 2020-ban az új Nemzeti Alaptanterv szerint kezdték meg a tanulmányaikat.

Fotó: Rosta Tibor

 

Az előzetes várakozások szerint a magyar nyelv és irodalomnál a lexikális, míg a matematikánál a gyakorlati tudás kerül előtérbe. A megújult történelemérettségiről egyelőre megoszlanak a vélemények.

 

Nagy nap a hétfő

Hétfő reggel a hagyományoknak megfelelően magyar nyelv és irodalommal startol el a 2023/2024-as tanév tavaszi érettségi időszakának kötelező része. Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an érettségiznek a középiskolák, a kormányhivatalok, és a 3150 vizsgabizottság szervezésében.

Mint ahogyan a korábbi években, úgy a több héten át tartó megmérettetés most is az írásbelikkel indul.

  • Hétfőn magyar nyelv és irodalom tárgyból középszinten,
  • Kedden matematikából középszinten,
  • Szerdán történelemből középszinten,
  • Ezután az idegen nyelvekből: május 9-én, csütörtökön angol nyelvből középszinten, pénteken német nyelvből középszinten érettségiznek a diákok.

Miután a végzősök az írásbeliket maguk mögött hagyják, jöhetnek a szóbelik, melyeket emelt szinten június 5. és 12. között, középszinten június 17. és július 3. között rendeznek meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.