Hírzóna

A magyar kormány a háborús időkben sem mondott le a fejlesztésekről

A magyar kormány a háborús időkben sem mondott le a fejlesztésekről

2024. május 26., vasárnap
A magyar kormány a háborús időkben sem mondott le a fejlesztésekről

A kormány a háborús időkben sem mondott le a kulturális-, vallási- és sportfejlesztésekről, ugyanis ezek alapjaiban határozzák meg nemzeti identitásunkat, szuverenitásunkat - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter.

 

Varga Mihály kiemelte: minden egyes ilyen beruházás befektetés Karcag jövőjébe, a következő generációk egészségébe, sportjába és a következő generáció nemzeti identitásába, szuverenitásába. Hozzátette: minél komplexebb szolgáltatásokkal rendelkezik a település, annál nagyobb lesz a népességmegtartó ereje, és annál könnyebben tud a gazdaságban, így a munkahelyteremtésben is további előrelépéseket tenni.

Mint mondta, a város kulturális, szabadidős fejlesztései hozzájárulnak a térség vonzerejének növeléséhez és javítják a helyben élők életminőségét, lelki komfortját. A munkahelyteremtő beruházások mellett a helyi közösségeknek ugyanúgy szükségük van ezekre a kulturális, szellemi és testi rekreációt biztosító létesítményekre is - mutatott rá.

A pénzügyminiszter kiemelte: a mai átalakuló, értékeit feladó Európában kulcsfontosságúvá vált, hogy megőrizzük hagyományos értékeinket, ezek mellett pedig minden nyomásgyakorlással szemben kiállnak.

Varga Mihály kitért arra, hogy húsz évvel ezelőtt, amikor a Puskás Ferenc Stadionban játszották a Magyar Kupa döntőjét, négyezer néző volt kint a stadionban, míg a legutóbbi Magyar Kupa döntőn a megújított stadion ötvenhétezer nézőt tudott fogadni. A fejlesztések azzal is járnak, hogy egyre több embernek lesz igénye sportrendezvényeket látogatni, sportolni - fűzte hozzá.

A sportfejlesztések hozzájárulnak az emberek egészségéhez is, hogy kevesebb ember kerüljön kórházba - fogalmazott a miniszter. Hangsúlyozta: a kormány a meglévő állami vagy éppen egyházi körben lévő kórházak, egészségügyi intézmények támogatásáról sem feledkezik meg. Nincs olyan kórház Magyarországon, amely az elmúlt tíz évben ne kapott volna állami segítséget, támogatást fejlesztésekhez, felújításokhoz, eszközbeszerzésekhez, ezeket folytatni is fogják - jegyezte meg.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.