Hírzóna

A kormány milliárdokkal támogatja a szociális és gyermekvédelmi intézményeket

 A kormány milliárdokkal támogatja a szociális és gyermekvédelmi intézményeket

2024. május 15., szerda
 A kormány milliárdokkal támogatja a szociális és gyermekvédelmi intézményeket

A kormány 7,8 milliárd forinttal támogatja a szociális és gyermekvédelmi intézményeket fenntartó egyházi és civil szervezeteket a megemelkedett rezsiköltségek kompenzálására - mondta Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.

 

Fülöp Attila hozzátette, a támogatást nem kell külön igényelniük az arra jogosult szervezeteknek, azt a Magyar Államkincstár folyósítja. Az államtitkár a település Velence-telep részén tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a városrehabilitációnak két fontos szegmense van: a városképi infrastruktúra szempontjából hangsúlyos, hogyan néznek ki ezek a helyek, de legalább ilyen lényeges az is, milyen az ott lakó emberek életminősége.

Kiemelte, hogy az elmúlt 10 évben a kormány - főként a Széchenyi Program keretében - mintegy 100 milliárd forintot költött 486 projekt keretében városrehabilitációra és szegregált élethelyzetek felszámolására.

A Széchenyi Plusz Programban szeretnék folytatni ezeket a fejlesztéseket - közölte, megjegyezve: ehhez az is kell, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat. Az államtitkár kiemelte, szükség van arra is, hogy békében tudjunk tovább élni.

A felzárkózásra, beruházásra, a jövőről való gondoskodásra csak békés körülmények között van lehetőség

 - hangoztatta Fülöp Attila.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.