Hírzóna

Orbán Viktor: Bekövetkezett az, amitől tartottunk (videó)

Orbán Viktor: Bekövetkezett az, amitől tartottunk (videó)

Utasítást adott a miniszterelnök a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják

2024. április 14., vasárnap
Orbán Viktor: Bekövetkezett az, amitől tartottunk (videó)

Itt a bejelentés, véget ért a Védelmi Tanács ülése. Orbán Viktor a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben összefoglalta a kormány lépéseit a felfokozódott nemzetközi háborús helyzetre reagálva.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

 

A kormányfő vasárnap délelőtt összehívta a védelmi tanácsot. A kormányfő online közreadott bejelentésében hangoztatta:

A közel-keleti konfliktus kiterjedése súlyos veszélyt jelent a világ és így Magyarország biztonságára is.

 

 

A magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálni kell

A miniszterelnök a legújabb videójában elmondta:

Tegnap éjjel bekövetkezett az, amitől tartottunk. Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. A támadást elítéljük, a támadás azonban azzal fenyeget, hogy államközi háború dúlja fel az egész Közel-Keletet, ez pedig súlyos fenyegetést jelent az egész világra, benne Magyarországra is. A mai napon összehívtam a Védelmi Tanácsot, hogy számot vessünk a konfliktus Magyarországra gyakorolt nemzetbiztonsági és gazdasági következményeivel. Utasítást adtam a belügyminiszternek és a terrorelhárítás vezetőinek, hogy a magyar emberek biztonságát minden rendelkezésre álló eszközzel garantálják. 

Kedden pedig Brüsszelbe utazok, ahol az európai vezetőkkel áttekintjük a kialakult háborús helyzetet. Mindent meg kell tennünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát

– zárta beszédét Orbán Viktor. Íme a videó:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.