Hírzóna

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség (videó)

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség (videó)

2024. április 13., szombat
MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség (videó)

2024-ben már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése.

 

Idén a MÁV vonalain 16 baleset történt vasúti átjárókban, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Egy baleset halállal végződött és három súlyos sérülésekkel járt. Tizenkét ember halt meg tiltott helyen tartózkodás miatt, őket elsodorta vagy elütötte a vonat. Értelmetlen halálesetek, amelyek mindegyikét az alapvető biztonsági szabályok megszegése és a figyelmetlenség okozta. A MÁV újra nyomatékosan kéri a közlekedőket a szabályok betartására és a körültekintő közlekedésre - írja a MÁV Facebook oldalán.

Minden gázolás traumatikus élmény a vonat vezetőjének, illetve azoknak az utasoknak is, akik a járműről vagy a peronról nézik végig az eseményeket.

Ezt a témát dolgozza fel a MÁV-VOLÁN-csoport közelmúltban elindított podcast-sorozatának legújabb adása, amelyben Bognár Judit motorvonatvezető, Molnár Péter mozdonyvezető és Zerkovitz Dávid közlekedéspszichológus beszélget Somogyi Zoltán műsorvezetővel:

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.