Hírzóna

Legyen óvatos, csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Legyen óvatos, csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

2024. április 20., szombat
Legyen óvatos, csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

 

A Telekom figyelmeztet, amennyiben te is kaptál ilyen, frissítésre felszólító levelet, semmiképpen ne kattints a linkre és ne add meg a hozzáférési információkat! 

A csaló hivatkozás igazinak tűnő oldalra mutat és nagy valószínűséggel adatokat vagy pénzt akarnak kiszedni belőled. Ne dőlj be nekik!” – írja közösségi oldalán a Telekom a Világgazdaság beszámolója szerint

A Telekomnál egyébként tanácsolják, hogy az ügyintézést és a fizetést mindig a hivatalos applikációkban vagy a hivatalos weboldalakon végezzék el.

A kibercsalások száma 2022 eleje óta jelentősen növekedett, 2023 negyedik negyedévére viszont csökkenni kezdett. A mostani adatok azonban még így is jóval magasabbak a közel két évvel ezelőtti bázishoz képest. A tavalyi utolsó negyedévben a pénzforgalmi szolgáltatóknál az átutalással kapcsolatos kibercsalások volumene 36 százalékkal (9162 milliárdról 5769 milliárd forintra), esetszáma pedig 34 százalékkal (5762-ről 3737 darabra) esett vissza. A fizetési kártyás visszaélések esetszáma és volumene azonban ezzel ellentétben tovább nőtt. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.