Hírzóna

Indítványozták a templomi perselytolvaj letartóztatását

Indítványozták a templomi perselytolvaj letartóztatását

A szegedi templomi tolvaj volt a tettes

Kovács György
2024. április 19., péntek
Indítványozták a templomi perselytolvaj letartóztatását

Mint arról beszámoltunk, őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a férfit, aki a mórahalmi perselypénzt dézsmálta. A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta az elkövető letartóztatását.

 

 

Egy 47 éves férfi - aki a Móra-Net Televízió információi szerint nem helybéli - április 15-én leverte a mórahalmi templom perselyének lakatját, magához vette a benne lévő pénzt, majd a saját lakatjával zárta azt vissza. A elkövető április 17-én visszatért, hogy ismét lopjon, de addigra észlelték a bűncselekményt és új lakatot helyeztek rá. A férfi ettől nem torpant meg, ismét megpróbálta a lakatot eltávolítani, de ekkor a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrs körzeti megbízottai tetten érték.

A Szegedi Járási Ügyészség közleménye szerint a férfi a templomban található több perselyt is megpróbált kifosztani.

A lopás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, ugyanilyen cselekmény miatt nemrégiben nem jogerősen elítélt gyanúsított letartóztatásának elrendelését a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta

- közölte az ügyészség.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság a mai napon fog dönteni. A közölt képeket a nyomozás során a nyomozó hatóság szerezte be.

 

A szegedi tolvaj lehetett a tettes, aki januárban egy szegedi templom perselyéből lopott

Az elmúlt időszakban egyetlen ilyen eset történt, január 31-én az egyik szegedi templomban lefűrészelték a lakatot a perselyről, majd a kivett pénzzel együtt távozott az elkövető. A nyomozás során akkor is gyorsan azonosították a tettest a szegedi rendőrök. Az akkori közleményükből az derült ki, hogy egy 46 éves szegedi férfi volt az elkövető - ami egybevág a mostani esettel, különösképpen, hogy más ilyen eset nem történt az elmúlt időszakban.

 

 Frissítés: feltételezésünket megerősítette az ügyészség. A mórahalmi perselytolvaj ugyanaz a szegedi személy, aki januárban Szegeden lopott a perselyből.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.