Hírzóna

Így alakul az ünnepi közlekedés a MÁV és a Volán járatain

Így alakul az ünnepi közlekedés a MÁV és a Volán járatain

2024. április 30., kedd
Így alakul az ünnepi közlekedés a MÁV és a Volán járatain

Május 1-je idén szerdára, a hét közepére esik, a közlekedési renddel kapcsolatban pedig a MÁV egy közleményben tájékoztatta az utazóközönséget: mutatjuk, hogyan alakul a közlekedés az ünnepnapon.

A MÁV és a Volánbusz közleményében azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi közlekedési rendről. Arra is figyelmeztetnek, hogy érdemes elővételben megváltani a menetjegyeket, valamint használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

A vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek május 1-jén. A reggeli és délutáni InterCity-vonatok szerelvényei a szokásosnál több kocsival közlekednek. Az Elvirán figyelhető az adott vonat ülőhelyfoglaltsága a helyjegyeladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő vonatokat.

 

Volánbusz

Április 30-án, kedden munka- és tanítási napra, május 1-jén, szerdán munkaszüneti napra, május 2-án, csütörtökön ismét munka- és tanítási napra érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

A MÁV Csoport emlékeztet, hogy az áruházak és bevásárlóközpontok május 1-jén zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően indulhatnak, és az ünnepnapi rendezvények idején egyes járatok terelve közlekednek.

Részletes tájékoztatás ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.