Hírzóna

Idén is megszervezik a Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedőt

Idén is megszervezik a Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedőt

2024. április 16., kedd
Idén is megszervezik a Csongrád-Csanád vármegyei értékek vetélkedőt

Csongrád-Csanád vármegye rengeteg értékkel büszkélkedhet. Vármegyénkben található 60 településből 39 településen működik Települési Értéktár Bizottság és további 6 település tervez a jövőben értéktár bizottságot létrehozni. Jelenleg 112 érték gazdagítja vármegyei értéktárunkat.

 

 

A vármegye értékeinek tárháza kínálja a lehetőséget a fiatalok tudásának megmérettetésére, így Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata 2024-ben is vetélkedőt hirdetett „Csongrád-Csanád vármegyei értékek” címmel az általános iskolai felső tagozatos és középiskolai korosztályok számára. A vetélkedő az Agrárminisztérium támogatásával, az általa meghirdetett Hungarikum pályázat keretében valósulhat meg. 

A vármegyei döntőben személyes megmérettetésre kerül sor, amely végén a két kategória legjobbjai lesznek a végső győztesek. A döntő helyszíne, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, mely mint nemzeti emlékhely és a vármegyei értékek között helyet kapott Feszty-körkép otthona, méltó környezetként szolgál a vetélkedő döntőjének lebonyolításához. Különböző állomáson a hungarikumok, nemzeti és vármegyei értékek témakörében szerzett ismeretek és játékos feladatok várják őket. 

A nyertes csapatok országos döntőben mérettethetik meg magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.