Hírzóna

Deutsch Tamás: erősödik a szuverenista, békepárti többség Európában

Deutsch Tamás: erősödik a szuverenista, békepárti többség Európában

2024. április 9., kedd
Deutsch Tamás: erősödik a szuverenista, békepárti többség Európában

Egyre inkább megerősödik a Brüsszel jelenlegi vonalvezetésével szemben abszolút kritikus, szuverenista, nemzeti erőket képviselő, békepárti, az illegális migrációt megállítani akaró többség - mondta a Fidesz európai parlamenti (EP-) listavezetője kedden, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Deutsch Tamás közölte, az utóbbi egy évben az Európai Unió tagországaiban rendezett parlamenti választásokon jelentősen előretörtek a jobboldali, konzervatív erők Hollandiától Spanyolországig, Finnországtól Svédországig. E tények alapján már "a brüsszeli fősodorba tartozó orgánumok" is ijedten beszélnek arról, hogy ezek a választási eredmények megismétlődhetnek június 9-én Európa-szerte, ez pedig átrendezheti az EP erőviszonyait - fogalmazott.

Kiemelte, a kereszténydemokrata gyökerű Európai Néppárttal, annak "totális árulása miatt" ma már öt baloldali párt együttesen az EP nyolcvan százalékát adja, "ők diktálnak Európában", ezen a helyzeten változtathat a választás.

A Fidesz-KDNP célja, hogy megnyerje a választást, hogy tudja képviselni a nemzeti érdekeket, "megvédeni hazánkat a Brüsszelből kiinduló, a szuverenitásunkat fenyegető támadásokkal szemben" - hangsúlyozta a listavezető.

A szintén az általános elégedetlenséget jelző gazdatüntetésekkel kapcsolatban azt mondta, már egy évtizede "módszeres, brutális támadásokat intéz Brüsszel az európai agrárgazdaság ellen, és ez ma már az európai élelmiszerbiztonságot fenyegeti". A gazdák Nyugat-Európa-szerte fellázadtak és megmutatják, nem hajlandók tovább eltűrni, hogy szűkül a gazdasági mozgásterük.

A Fidesz-KDNP listáján "a magyar gazdák legkeményebb, legkövetkezetesebb érdekképviselete végett"

 szerepel Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke - jegyezte meg.

Deutsch Tamás a következő EP-ciklus "négy legfontosabb csatatere" között elsőként említette, hogy "az elvakult, háborúpárti uszítás a brüsszeli bürokrácia hangja", holott azonnali tűzszünetre és béketárgyalásra lenne szükség.

A második az új migrációs paktum, amely szerinte "lefegyverzi Európát az illegális migrációval szemben". A listavezető leszögezte, 

meg fogják védeni Magyarországot a migránsáradattól, fenntartva a műszaki és jogi határzárat. "Ide nem fognak illegális migránsokat bekényszeríteni, Magyarország nem lesz bevándorlóország"

 - hangoztatta Deutsch Tamás.

A harmadik fontos vitatéma - folytatta a listavezető - "a Brüsszel által lelkesen propagált genderideológiai őrület", a negyedik pedig a magyar nemzeti szuverenitást fenyegető törekvések, a folyamatos politikai nyomásgyakorlás, zsarolás, "az uniós fejlesztési pénzeinkhez való hozzáférés jogellenes akadályozása".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.