Hírzóna

Az Újvidék-Szabadka vasútvonal év végére üzembe állhat

Az Újvidék-Szabadka vasútvonal év végére üzembe állhat

2024. április 28., vasárnap
Az Újvidék-Szabadka vasútvonal év végére üzembe állhat

Az Újvidék és Szabadka közötti vasútvonal 108 kilométeres szakasza elkészült. A tesztek azt mutatják, hogy a pályán a 200 kilométer per órás sebességet is elérhetik a vonatok.

Fotó: Global Times / Facebook 

 

Jelenleg az Újvidék-Szabadka szakasz építése 80 százalékban már befejeződött – írja a Mandiner. A China Railway a Global Times-hoz eljuttatott sajtóközleményében közölte, hogy

a vasút az év végére üzembe állhat.

A Belgrád-Újvidék nagysebességű vasútvonal márciusban ünnepelte másodi évfordulóját. A vasút 2022-es üzembe helyezése óta több mint 7 millió embert szállított Szerbia két legnagyobb városa között.

A Budapest-Belgrád vasútvonal építése hazánkban fél évvel hamarabb befejeződhet. Április elején Aleksandar Vucic szerb elnök azt mondta, bízik benne, hogy a magyar kivitelezők 2025 végéig vagy 2026 első harmadára végeznek a magyar oldalon. 

A 150-es vasútvonal elkészülte azt jelentené, hogy 2 óra 40 perc alatt lehetne megtenni a Budapest-Belgrád távolságot vonattal, azonban a beruházás elsődleges jelentősége nem a személyszállítás, hanem a teherszállítás lesz.

 

 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.