Hírzóna

A szegedi tűzoltók egy több méter mély gödörből mentettek lovat

A szegedi tűzoltók egy több méter mély gödörből mentettek lovat

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 10., szerda
A szegedi tűzoltók egy több méter mély gödörből mentettek lovat

Az állat egy lezárt területen esett bele egy több méter mély gödörbe egy Szeged környéki településen.

Fotó: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

Gazdája azonnal hívta a katasztrófavédelmet. Szegedi hivatásos és sándorfalvi önkéntes tűzoltók kezdték meg a mentést, állatorvost is kértek a helyszínre.

Dr. Krajcsovics László lógyógyász specialista rövid vizsgálat után úgy döntött, hogy a biztonságos mentés érdekében kis időre elaltatja az állatot, aki ekkor már kimerült, és nagyon nehezen viselte a fogságot. A gödör mélyén bekötötte az infúziót, pár perc múlva a Maisie névre hallgató ló már mélyen aludt.

A tűzoltók hevedereket kötöttek a lábaira, és szinte másodpercek alatt kiemelte a lovat egy munkagép. Gyors vizsgálat és egy tisztító infúzió után nem sokkal (a rögtönzött infúziós állvány ezúttal egy gereblye volt) magához tért a kalandor négylábú, aki az állatorvos szigorú felügyelete mellett lábra is állt.

Pár sebet leszámítva nem esett komoly baja, a vasárnapi állatorvosi viziten már boldogan legelészett társaival.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.