Hírzóna

Vizsgálat indul a balliberális képviselők ellen, amiért Magyarország ellen dolgoztak

Vizsgálat indul a balliberális képviselők ellen, amiért Magyarország ellen dolgoztak

Deutsch Tamás kezdeményezésére indult el az eljárás

2024. március 27., szerda
Vizsgálat indul a balliberális képviselők ellen, amiért Magyarország ellen dolgoztak

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő A baloldal brüsszeli politikai akciói a magyar érdekkel szemben címmel benyújtott kezdeményezésére az Országgyűlés európai ügyek bizottsága szerdai ülésén öt igen szavazattal, két nem ellenében elfogadta, hogy vizsgálatot folytasson az ügyben.

 

Deutsch Tamás a bizottsági ülésen kijelentette: a 2019 és 2024 közötti európai parlamenti ciklusban a magyar dollárbaloldal pártjai minden energiájukat azért mozgósították, hogy ártsanak a hazájuknak.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a baloldali képviselők áskálódtak, nehézséget okoztak honfitársaiknak; akadályozták, hogy Magyarország megkapja az uniós forrásokat.

Deutsch Tamás azt mondta, hogy a dollárbaloldal képviselői meg akarták akadályozni, hogy Magyarország több forrást kapjon az Európai Uniótól a 2020-ban elfogadott hét éves költségvetési ciklusban. Ez a tervük kudarcba fulladt, Orbán Viktor miniszterelnök fellépésének eredményeként Magyarország 2,5 milliárd euróval több forrást kapott - emelte ki.

Ezek után a dollárbaloldal azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Magyarország ne jusson hozzá a forrásokhoz - folytatta a politikus. Kifejtette, hogy a Magyarországgal szemben áskálódó, hazugságok alapján n a brüsszeli bürokrácia önkényesen, a jogi normákra tekintet nélkül indított eljárásokat.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a dollárbaloldal be is vallotta az akcióit. Emlékeztetett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök egyik rádióinterjújára, ahol a volt miniszterelnök termelési jelentés szerűen számolt be a Magyarország elleni áskálódásokról. Kitért Hajnal Miklós nyilatkozatára is, amelyben az ellenzéki képviselő büszkeséggel számolt be arról, hogy a Momentum EP-képviselői elérték, hogy Magyarország ellen jogállami eljárás induljon.

Deutsch Tamás arról is felhívta a figyelmet, hogy nincs a magyar belpolitikának olyan történése, amelyekről a Momentum, a DK, a Jobbik és az MSZP ne tájékoztatná az európai parlamentet azzal a szándékkal, hogy tegyenek rendet Magyarországon.

Kitért arra is, hogy az ellenzék a közvetlen brüsszeli források elosztása mellett kampányol, mint mondta, ez az összeg jóval kevesebb, mint a nemzeti borítékban Magyarországnak járó fejlesztési forrás. 

El a kezekkel a magyar nemzeti forrásoktól

- fogalmazott a politikus.

Fekete Győr András, a bizottság tagja politikai hallucinációnak, alternatív valóságnak nevezte az elhangzottakat. Mint mondta, a magyar valóság a kegyelmi ügy, illetve a kedden Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvétel. Hozzátette, hogy nem fog menni, hogy a Fidesz a Momentumon verje el a port.

Juhász Hajnalka arra mutatott rá a vitában, hogy 

a magyar baloldali képviselők új "szokásjogot" vittek az EU-ba azzal, hogy saját nemzetük ellen lobbiznak.

A jobbikos Balassa Péter azt mondta, hogy a Fidesz hiteltelen politikája miatt nem jut hozzá Magyarország és a magyar emberek az uniós forrásokhoz.

Illés Boglárka arra hívta fel a figyelmet, hogy az embereknek joguk van tudni, hogy mit és hogyan képviselnek az általuk választott képviselők Brüsszelben.

Tessely Zoltán, a bizottság elnöke elmondta, hogy a munkát rendkívüli bizottsági ülésen folytatják meghallgatásokkal. Erre az ülésre április 16-án kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.