Hírzóna

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a babakötvény után járó éves állami támogatás

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a babakötvény után járó éves állami támogatás

2024. március 26., kedd
Varga Mihály: megérkezett a számlákra a babakötvény után járó éves állami támogatás

Varga Mihály közölte, hogy februártól rekordmagasra, 20,6 százalékra emelte a babakötvény éves kamatát. Összesen 190 ezer gyermek kapott támogatást.

 

„Megérkezett a számlákra a babakötvény után járó éves állami támogatás: 190 ezer gyermek 1,8 milliárd forint támogatást kapott” – írta Varga Mihály a Facebookon. A pénzügyminiszter közölte, hogy 

februártól rekordmagasra, 20,6 százalékra emelte a babakötvény éves kamatát. A kötvényben gyűjtött megtakarítások összege megközelíti a 330 milliárd forintot.

Varga Mihály a posztjában kifejtette, hogy a babakötvény magas hozamot kínál, kamata az előző évi infláció plusz 3 százalék, az állam ehhez nyújt még további 10 százalék, maximum 12 ezer forint külön támogatást is minden évben. Hozzátette, hogy nincs számlavezetési díj, a kötvény adó-, járulék- és illetékmentes. Egyszerűen, néhány kattintással online is nyitható számla, és 42 500 forint összegű életkezdési támogatás is jár. „A Költségvetési Munkacsoport ülésén munkatársaim arról számoltak be, hogy a támogatások jóváírása rendben megtörtént” – tette hozzá.

Korábban a pénzügyminiszter szintén a közösségi oldalán jelentette be, hogy a babakötvény magas hozamával és a hozzá járó állami támogatással a gyermekeiknek takarékoskodó családokat kell támogatni, nem pedig a szabályokkal visszaélőket. Ezért a kormány bezárta a kiskaput, és 1,2 millió forintban maximálja a Start számlákra évente befizethető összeget.


via Világgazdaság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.