Hírzóna

Vádat emeltek egy ukrán nő ellen aki vietnámakat csempészett

Vádat emeltek egy ukrán nő ellen aki vietnámakat csempészett

2024. március 26., kedd
Vádat emeltek egy ukrán nő ellen aki vietnámakat csempészett

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak az ukrán nőnek, aki szombat éjjel a román határszakasz közelében vett fel 4 illegális határátlépőt az autójába.
 

A meglapozott gyanú szerint az ukrán állampolgárságú nő 2024. március 23. napján éjfélt röviddel követően ismeretlen megbízója utasításait követve hajtott az általa vezetett autóval a magyar-román határszakaszhoz. Ezt követően Apátfalva belterületén a megbízásnak megfelelően felvett a gépkocsiba 4 vietnámi állampolgárt azért, hogy őket Nyugat-Európába szállítsa. Az illegális határátlépőket ismeretlen embercsempészek juttatták át jogellenesen a határon. A rendőrök a beszállást követően röviddel igazoltatták a nőt, majd előállították és őrizetbe vették.
 

Az ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a nő letartóztatásának elrendelését a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.
 

A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.