Hírzóna

Új gyorsforgalmi átkelők létesítése, parkolók bővítése Röszkénél és Tompánál

Új gyorsforgalmi átkelők létesítése, parkolók bővítése Röszkénél és Tompánál

2024. március 5., kedd
Új gyorsforgalmi átkelők létesítése, parkolók bővítése Röszkénél és Tompánál

A szerb-magyar határszakaszra is további fejlesztéseket tervez a magyar kormány.

 

 

Röszkénél és Tompánál új gyorsforgalmi átkelőhelyeket hoznak majd létre, megújulhat a kamerarendszer is és bővülhet a parkolási lehetőség - derül ki a Magyar Közlönyből. Az erről kiadott határozat szerint elsősorban Lázár János kapta meg a feladat a kormánytól azzal kapcsolatban, hogy a tanulmány-szintű előkészítési feladatokat végezze el és mutassa be a Röszke 3. gyorsforgalmi úti határátkelőhely megvalósításához. 

Azonban nem ez az egyetlen teendő:  a Tompa térségében új gyorsforgalmi úti határátkelőhely létesítéséhez szükséges tanulmányterv és környezetvédelmi engedély birtokában készíteni kell a kormány részére egy előterjesztést a további előkészítési feladatok ellátására, az ehhez szükséges források bemutatásával.

Végül, de nem utolsó sorban a határszakaszon a határátlépéssel járó várakozási idő csökkentése érdekében szükséges parkolóhelyek kialakításáról gondoskodjon. A határozat nem csak Lázár Jánosnak szól, ugyanis felkérik a belügyminisztert, hogy mérje fel a szerb határátkelőhelyeken működő kamerarendszereket a modernizáláshoz, és mutassa be azt a kormánynak.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.