Hírzóna

Többfelé várható eső, zápor

Többfelé várható eső, zápor

Márton Andrea
2024. március 16., szombat
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea
Többfelé várható eső, zápor
Fotó: Szeged Ma/Márton Andrea. 

 

Délutánig borult lesz az ég, egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között várható. Késő estére 8 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.