Hírzóna

Több civil elhunyt a moszkvai terrortámadásban (Videó!)

Több civil elhunyt a moszkvai terrortámadásban (Videó!)

2024. március 22., péntek
Több civil elhunyt a moszkvai terrortámadásban (Videó!)

Öt, terepszínű ruhába öltözött fegyveres nyitott tüzet automata fegyverekkel az emberekre a Moszkva melletti Crocus City Hall zenés szórakozóhelyen – derült ki a helyszínről készült videofelvételekből, írja a Reuters nyomán a Mandiner.

Nem volt azonnal világos, hogy hányan sérültek meg, és kik voltak a fegyveresek, de az orosz hírügynökségek szerint 50 mentőegységet küldtek a helyszínre.

A különböző közösségi oldalakon pedig már el is kezdtek terjedni a felvételek a terrortámadásról. 

„Szörnyű tragédia történt ma a Crocus City bevásárlóközpontban” – mondta Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester, aki a részvétét fejezte ki az egyelőre még ismeretlen számú áldozatnak és hozzátartozónak.
Szobjanyin közölte, hogy minden szükséges segítséget megadnak a támadás során megsérülteknek. Az orosz állami hírügynökségek szerint a rendőrség és más mentőszolgálatok már a helyszínre érkeztek. Néhányan még mindig a koncertteremben tartózkodtak.

A hivatalos adatok szerint a halálos áldozatok száma eléri a negyvenet, de a pontos számot még nem tudni.

Emlékezetes: a hónap elején az Egyesült Államok oroszországi nagykövetsége felszólította honfitársait, hogy a következő 48 órában kerüljék a nagyobb összejöveteleket az orosz fővárost célzó, szélsőségesek által elkövetett terrortámadások veszélye miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.